Met Guasha binnen enkele behandelingen van uw tennisarmklachten af

Tennisarm (Epicondylitis Lateralis)
Een tennisarm is een irritatie, of ontsteking van de aanhechtingsplaats van de elleboogspieren en/of de slijmbeurzen. Dit ontstaat door overbelasting van de bovenzijde van de onderarm door langdurig herhaalde bewegingen en/of een herhaalde verkeerde belasting van spieren die niet warm zijn. Denk aan stevig tennissen zonder warming-up.

Ook in het dagelijks leven kunnen deze klachten ontstaan. Door overbelasting en langdurig herhaalde bewegingen – zoals veelvuldig en lang computeren met de muis – kunnen irritaties van het weefsel of kleine scheurtjes in de aanhechtingspezen van uw onderarmspieren ontstaan.

Waarom zijn rust en/of reguliere behandelingen niet voldoende?

Het probleem zit in de aanhechtingspezen die van nature minimaal doorbloed zijn. Een verhoogde doorbloeding is echter nodig om het geïrriteerde of ontstoken weefsel extra van voedingsstoffen en zuurstof te voorzien en afvalstoffen, die mede klachten veroorzaken,  goed af te voeren.

 

Als de verhoogde doorbloeding niet tot stand komt, treedt er geen tot zeer langzaam herstel op. Reguliere methoden bevorderen dit proces slechts ten dele, waardoor klachten lang kunnen aanhouden.

Guasha bij tennisarmklachten
Guasha therapie is te vergelijken met acupunctuur: de meridianen en reflexzones worden op de huid gestimuleerd. Net zoals bij acupunctuur, maar dan zonder naalden! De behandeling wordt uitgevoerd met een jadeschijf en een speciale kruidenolie.

Het unieke van Guasha therapie is dat het naast de meridianen en reflexzones, het herstel diep op alle niveau’s bevordert. Guasha therapie stimuleert de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen, ontgift het weefsel en herstelt optimaal de algehele energiehuishouding.  Lokale acidose (verzuring) – vaak de belangrijkste oorzaak van pijn – lost snel op. Dit alles maakt Guasha therapie daarom zo geschikt voor het behandelen van een tennisarm.

Guasha praktijk De Qi van West: een brede aanpak voor snel resultaat.
Tijdens een eerste consult vindt een anamnese en Lifestyle-screening plaats. Op basis van de uitkomst wordt een op maat afgestemd behandeladvies gegeven. Om het genezingsproces te bespoedigen, worden tevens enkele lichte oefeningen voor thuis meegegeven.

Lees ook: Cliëntervaringen!

De gouden driehoek: Guasha, voeding en Detox! Een bijzonder krachtige combinatie. Snel weer op gewicht, klachtvrij en meer energie! Wij geven daarom tijdens het Guasha consult tevens dieet/voeding en detox-adviezen.

Loop niet langer met tennisarmklachten: snelle genezing is nu binnen handbereik! Mail ons voor het maken van een afspraak of bel voor vrijblijvende verdere informatie tel. 06 14 95 01 23. Geen wachtlijst.

Be Sociable, Share!
This entry was posted in Guasha therapie: snel resultaat bij chronische klachten. Bookmark the permalink.