Hoe werkt Guasha

Voorafgaand aan de Guasha behandeling wordt op het te behandelen gebied een geneeskrachtige kruidenolie aangebracht. Deze olie geeft tijdens de behandeling een extra beschermlaag, stimuleert de doorbloeding en ondersteunt de ontgifting en het regeneratieproces.

Een Guasha behandeling wordt d.m.v. pressuur en schraaptechniek met een Bao Yu (platte schijf van jade of hoorn) uitgevoerd.

Meridiaanblokkades worden opgeheven en Qi (energie) in balans gebracht. De huid en onderliggend weefsel worden tot op micro-niveau geactiveerd.

Tijdens de behandeling worden lokaal via de huid bloedcellen en serum aan het omliggende weefsel afgegeven en kunnen opgeslagen toxische stoffen snel worden afgevoerd. Dit vertaalt zich in een tijdelijke verkleuring die we Sha noemen. Deze verkleuring verdwijnt binnen 2 tot 6 dagen. De intensiteit van de verkleuring geeft tevens de diepte van een blokkade aan: hoe donkerder de Sha, hoe dieper de blokkade. Door het vrijkomen van de bloedcellen en serum wordt een immuunreactie opgewekt. Ontgifting en diepe regeneratie zijn hiervan het gevolg. Lokale acidose (verzuring) – vaak de belangrijkste oorzaak van kramp en pijn – lost op.

De bio-electriciteit en het energiepeil worden tot op celniveau hersteld, waardoor  lichaamsprocessen optimaliseren. 

Stress, migraine, burn-out, chronische pijn, vermoeidheid en talloze andere klachten worden door de diepe werking van Guasha therapie binnen zeer korte tijd opgelost.

Op de dag van behandeling verdient het aanbeveling om extra rust in te plannen.
Ook raden wij aan om op deze dag extra water en/of kruidenthee te drinken om afvalstoffen die vrijkomen nog beter af te kunnen voeren.

Enkele cliëntervaringen vindt u hier!

Voor tarieven, verdere informatie of het maken van een afspraak: stuur een email, of neem contact met ons op via : tel. 06 14 95 01 23.